Project Regenplus
Samen met Aquafin, Sumaqua, Vlakwa, UGent en vier Vlaams-Brabantse gemeenten is De Watergroep het project RegenPlus gestart met ondersteuning van de oproep 'Slimme Regio Vlaams-Brabant'. Het doel is om het hemelwaterbeheer in Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen en een stap te zetten naar een meer klimaatrobuuste watervoorziening. Ontdek hoe dit baanbrekende project, met een focus op burgerwetenschap en technologische innovatie, onze watervoorziening transformeert.
Wat Houdt Project Regenplus In:
Samenwerking: We bundelen de krachten van Aquafin, Sumaqua, Vlakwa, UGent, Vlaams-Brabantse gemeenten en De Watergroep om gezamenlijk te werken aan de verbetering van het hemelwaterbeheer in Vlaanderen.
Klimaatrobuustheid: We richten ons op het ontwikkelen van strategieën en oplossingen die de watervoorziening in Vlaanderen beter bestand maken tegen de gevolgen van klimaatverandering, waaronder hevige regenval en langere droogteperiodes.
Citizen Science: We moedigen de betrokkenheid van burgers aan door hen de kans te bieden deel te nemen aan het verzamelen van waardevolle gegevens over hemelwater. Hiermee kunnen we een grotere betrokkenheid en begrip creëren over waterbeheer.
Do-It-Yourself-kit: Hydraqua voorziet DIY-kits met peilmeters die eenvoudig in hemelwaterputten kunnen worden geïnstalleerd. Hiermee kunnen burgers actief bijdragen aan het begrijpen van hemelwaterpatronen en -beheer.
Data-Platform: We ontwikkelen een geavanceerd data-platform dat gegevens verzamelt van de geïnstalleerde peilmeters en andere bronnen. Dit platform biedt real-time inzichten in waterstanden, -kwaliteit en -stroming, en helpt bij datagestuurde besluitvorming.
Waarom Is Project Regenplus Belangrijk:
Klimaatverandering: Het project draagt bij aan het aanpakken van de uitdagingen van klimaatverandering door het verbeteren van het waterbeheer.
Burgerbetrokkenheid: We moedigen burgers aan om actief deel te nemen aan het begrijpen en beheren van hemelwater, waardoor bewustwording wordt vergroot.
Gegevensgestuurde Besluitvorming: Het data-platform voorziet beleidsmakers en waterbeheerders van cruciale informatie voor het nemen van beslissingen.
Duurzaamheid: Het optimaliseren van hemelwaterbeheer draagt bij aan een duurzamere watervoorziening.
FAQ
1. Frequently asked question
Click here and start typing. Veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
2. Frequently asked question
Click here and start typing. Labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit.
3. Frequently asked question
Click here and start typing. Eum fugiat quo voluptas nulla pariatur at vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate.